zaterdag 27 augustus 2011

Wil je mij helpen? Met delen = vermenigvuldigen! (27-8-2011)


Jij denkt: "Die Massier is de weg een beetje kwijt." Even uitleggen?

Van jongs af aan heb ik meegekregen, dat delen en vermenigvuldigen elkaars tegenpolen zijn. Evenzo leerde ik, dat vragen om hulp iets was, wat je toch vooral niet te snel moest doen. Het eerste lijkt logisch. Bij het tweede zou je ook kunnen denken: "Hulp vragen is toch juist heel verstandig?"
Even een klein uitstapje dan over dat 'vragen om hulp'. Natuurlijk is het verstandig om te vragen om hulp, als je iets niet snapt. Op school bijvoorbeeld, wanneer je 'een probleem' hebt, of wanneer je gewoon iets wilt leren. Daar word je alleen maar beter van. Maar 'vragen om hulp' ligt heel anders, wanneer je bijvoorbeeld bij een bank moet aankloppen. Vrijwel elke ondernemer is zo begonnen. En dat geldt natuurlijk ook voor veruit de meeste huiseigenaren. Aankloppen bij de bank betekent op zijn best een (forse) hypotheek. Met de dalende huizenprijzen anno 2011 zijn er nogal wat mensen, die de oorspronkelijk gevraagde hulp inmiddels niet meer zien als een verstandig besluit. Afhankelijk worden van iemand die je heeft geholpen, is niet prettig.
Toch waag ik het er nu op om bedrijfsmatig om hulp te vragen. En dat dan ook nog eens te combineren met die nog vreemder stelling 'delen = vermenigvuldigen'.
Waarom?
Toen we ons huidige pand betrokken, was dat in de overtuiging, dat we die ruimte zelf goed zouden kunnen gebruiken. Er werd snel internet gerealiseerd met meerdere WIFI-punten, een tweetal netwerk printers, een apparaat dat met verse bonen heerlijke koffie produceert, een goeie beamer en zo nog wat zaken. We waren klaar voor het geven van demo's, houden van vergaderingen met ontwikkelteams etc.
Inmiddels gebeurt enerzijds veel van het ontwikkelwerk in Verweggistan met communicatie via Skype en zijn er anderzijds veel nieuwe mogelijkheden om zonder reistijd en -kosten Covide CRM te demonstreren aan potentiële klanten. Soms zitten we met twee mensen op ruim 200 vierkante meter.
Kortom: we hebben al die ruimte gewoon helemaal niet nodig. Maar ... we vinden onze locatie ook wel zo fijn, dat we er liever geen afscheid van nemen.
Nu is Covide CRM voor veel gebruikers belangrijk als een systeem, waarmee Het Nieuwe Werken wordt toegepast. Werken any time, any place. Dat 'Nieuwe Werken' was niet voor niets het Seminar thema tijdens de viering van ons 20-jarig bestaan in mei dit jaar. En zo maakten we ook kennis met Seats2Work, een initiatief van Seats2Meet. Seats2meet.com is 'een on- en offline ruimte om elkaar te ontmoeten, te werken, waarde te co-creëren, kennis uit te wisselen en ideeën te creëren, te innoveren en te inspireren, geïnspireerd te worden en als allerbelangrijkst, een plek om samen te werken en elkaar te versterken'. Is dat mooi of is dat prachtig? En het aller gaafste: het werkt!! Ga maar eens kijken in Utrecht.
De afgelopen week hebben we bij Covide CRM de aansluiting bij Seats2Work geëffectueerd. Zo delen we vanaf nu onze ruimte en alle daarbij behorende faciliteiten. Om daarmee de mogelijkheden voor bijvoorbeeld professionele ZP-ers te vermenigvuldigen om zonder investeringen toch van moderne faciliteiten gebruik te kunnen maken.
Ok, hoor ik je denken, 'op die manier is delen inderdaad hetzelfde als vermenigvuldigen', maar hoe zit dat nou met het 'vragen om hulp'?
Welnu, de titel boven deze blog is 'Wil je mij helpen?'
Want ongetwijfeld zijn er in jouw netwerk ook van die professionele ZP-ers. En zeer waarschijnlijk zijn of komen er bij jou in de buurt ook Seats2Work initiatieven. Mijn vraag om hulp is daarom of jij dit bijzondere initiatief geregeld in je netwerk aan wilt kaarten. Je helpt er al die ZP-ers mee. Je helpt er het initiatief Seats2Work mee. Je helpt ons er mee. En ... je helpt jezelf ermee.
Want wat is er leuker dan het geven van hulp; zomaar; zonder iemand afhankelijk te maken?
Naschrift: bovenstaand blog is geschreven eind augustus 2011. In de daarop volgende maanden bleek er voor S2W in deze regio in elk geval via ons geen animo te bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten